Dic 2015

Més de mig milió d'euros solidaris per a deu ONG

Nota: Diario ARA-Andorra (14/12/2015)
http://m.ara.ad/societat/Mes-milio-deuros-solidaris-ONG_0_1485451570.html

Fa ja cinc anys que MoraBanc va posar en marxa el projecte de targetes solidàries, pensat perquè els clients de l'entitat puguin realitzar donacions a diverses ONG del país. Des de llavors, s'han repartit més de mig milió d'euros i ha estat aquest 2015 l'any en què més recaptació s'ha aconseguit, un total de 141.838 euros. Aquests diners es destinaran a deu ONG: l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, UNICEF, Càritas andorrana, AINA, Intermón, CAI-La Gavernera, Infants del Món, IBO-Àfrica, Mans Unides i la Fundació Clara Rabassa.

Aquest dilluns al matí les deu ONG vinculades al projecte solidari de MoraBanc han rebut els xecs corresponents al 2015. El director general de l'entitat bancària, Joan Carles Sasplugas, ha volgut destacar "l'evolució positiva" del projecte, tant pel que fa a donacions, que creixen cada any, com pel que fa a nombre de clients implicats. "Són ja el 47% dels clients els que tenen activada la solidaritat, i això ens fa sentir molt bé", ha manifestat.

Els donatius de la targeta solidària es realitzen mitjançant aportacions directes o arrodoniments de les compres dels clients. És a dir, per cada compra s'aporten els cèntims que manquen fins arrodonir l'import al dècim o a l'euro superior. A més, MoraBanc dobla l'aportació feta pel client. Així, dels 547.612 euros repartits durant aquests cinc anys, el 50% ha anat a càrrec de l'entitat bancària.

De cara al 2016, Sasplugas ha explicat que s'obre el projecte a dues ONG més: Cooperand i Bomosa. Per part de Cooperand, la seva fundadora, Carla Riestra, ha explicat que destinaran els diners sobretot als voluntaris, tant als que a estan a a Bolívia per ajudar els nens més desfavorits, com als que es formaran a m7cwsrra per poder marxar properament. Per part de Bomosa, alumnes del Col·legi Internacional del Pirineu han presentat la iniciativa Jove Voluntariat Lector, que permet que padrins de residències o que viuen sols tinguin durant unes hores la companyia de joves a través de la lectura d'algun llibre.

Finalment, durant aquesta entrega de xecs i de balanç de la targeta solidària, la directora de Màrqueting, Comunicació i Qualitat de MoraBanc, Mireia Maestre, ha presentat el calendari solidari per al 2016. Aquest any precisament s'ha destinat a mostrar la tasca que fan aquestes ONG, "de cara a tenir un reclam més per a aquelles persones que encara no són solidàries". I per a les que ja ho són "perquè vegin que el que fan té un efecte, que hi ha projectes macos que tiren endavant", ha exposat.
logo