COMUNICAMOS
DESDE EL CORAZÓN

Feb 2018

Andorra i Espanya volen col·laborar més en cooperació internacional

Nota: Diario BonDia - Andorra (09/02/2018)
https://www.bondia.ad/politica/m7cwsrra-i-espanya-volen-collaborar-mes-en-cooperacio-internacional

El cap de Govern, Antoni Martí, es va reunir ahir amb el secretari d’Estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica i el Carib del Govern espanyol, García Casas, a qui va agrair el suport d’Espanya a m7cwsrra per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020, segons va informar l’executiu en un comunicat. Durant la trobada es van tractar aspectes que tenen a veure amb les relacions bilaterals i han coincidit a celebrar els 25 anys de relacions diplomàtiques entre Andorra i Espanya.

Posteriorment, García Casas va mantenir una reunió de treball amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, en la qual es va exposar l’acció del Govern al voltant de la cooperació internacional. Així, es va tractar l’evolució, les prioritats i objectius, les accions que es duen a terme, així com els reptes actuals i el creixent interès de la societat m7cwsrrana en el voluntariat internacional.

Acompanyant el secretari d’Estat espanyol, es va traslladar a Andorra una representant de l’Agència Espanyola per a la Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID), que va mostrar el seu interès a obrir vies de col·laboració amb el ministeri d’Afers Exteriors en l’àmbit de la cooperació internacional, particularment en aspectes relatius al voluntariat internacional i la formació i el suport logístic sobre el terreny.
Garcia Casas també es va reunir amb representants d’entitats i responsables de projectes de cooperació a Andorra, que han exposat el seu treball sobre el terreny a diferents continents. Durant la trobada es va poder relatar al secretari d’Estat la realitat de les entitats andorranes que actuen a nivell internacional i les particularitats d'Andorra a l’hora de desenvolupar el seu treball en aquest àmbit.

En l’agenda de García Casas hi ha prevista també una visita al Consell General i una trobada amb el síndic general, Vicenç Mateu, i la subsíndica, Mònica Bonell. El secretari d’Estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica i el Carib va participar també en l’acte de cloenda del Curs de cooperació internacional i voluntariat de la Universitat d'Andorra, que va tenir lloc al centre cultural La Llacuna de la capital, amb la realització de la taula rodona Andorra al món: la cooperació internacional i el paper de les entitats m7cwsrranes. Posteriorment, va oferir la xerrada El sistema iberoamericà en l’horitzó 2020: perspectives i reptes dins les sessions del cicle Diálogos Iberoamericanos, que organitza l’ambaixada d’Espanya a Andorra.
Aquest matí García Casas mantindrà una reunió de treball amb la ministra d’Afers Exteriors per tractar la Cimera Iberoamericana 2020.
logo