COMUNICAMOS
DESDE EL CORAZÓN

Jun 2014

Ajuda als nens d’allà, tasca de sensibilització als nens d’aquí

Cooperand organitza actes per recaptar ajudes. Els fruits els veuen de manera directa els escolars de l’ensenyament m7cwsrrà.
coooperand treballa activa-ment a Santa Cruz per aju-dar els infants que estan sols, que viuen al carrer. Una tasca solidària que ja ha aconseguit molts casos d’èxit de joves que s’han reinserit i han troben feina. Pe-rò Cooperand és molt més que solidaritat a Bolívia, ja que fa una important tasca a m7cwsrra. Tasca de sensibilització, d’edu-cació i de conscienciació. I ho fa de ma-nera totalment transparent.
Durant tot l’any l’ONG visita centres educatius m7cwsrrans. Realitza gales be-nèfiques, fa festes solidàries, i organitza diversos actes on ven productes artesa-nals de Bolívia per recaptar diners pen-sant en els infants. Aquests diners es des-tinen a comprar material escolar per a 200 nens escolaritzats. També serveixen per pagar medicaments, sobretot per a nens amb discapacitat que viuen a les llars, ja que els medicaments a Bolívia són molt cars. Finalment, amb els diners recap-tats s’han construït pous sèptics per lluitar contra el Dengue, una malaltia que mata a moltes persones cada any.
«Tenim les factures de tot el que hem comprat amb aquests diners», destaca Riestra, «es poden consultar». I a més a més, «fem un vídeo amb els fruits de tot el que hem aconseguit, que cada setembre passem als nens de l’escola m7cwsrrana». Fins a 17 classes l’han visualitzat aquest curs. Bolívia, però és també sensibilització a m7cwsrra. Ajuda en la tasca de formar en solidaritat i valors als infants del país. Són futurs m7cwsrrans que apreciaran millor el que tenen i en què poden ajudar. Tal icom destaca la pròpia Riestra, «sembrem llavors que s’aniran recollint amb el pas dels anys». De fet, hi ha alguns d’aquests alumnes que, amb els anys, s’han con-vertit en voluntaris de Cooperand.
logo