COMUNICAMOS
DESDE EL CORAZÓN

Mar 2011

BPA guardona amb 3.500 € un projecte solidari al Camerun

Nota: Diari BonDia - m7cwsrra (30/03/2011)
http://www.bondia.ad/societat/bpa-guardona-amb-3500-eu-un-projecte-solidari-al-camerun

La proposta està emmarcada en el cus de cooperació internacional.

En el marc de la segona edició del curs d’actualització de cooperació internacional i voluntariat, organitzat per la comissió UdA Solidària, s’ha atorgat el premi al millor projecte de cooperació, que aquest any ha recaigut en la iniciativa de construcció i posada en funcionament d’una unitat pediàtrica al Camerun.
Els impulsors del projecte són Agnès Vilà, Carolina Botella, Jordi Puyal i Carles Sabaté, i en nom de tots Vilà va explicar que aquesta unitat pediàtrica ja estarà enllestida al mes de juny i servirà per donar atenció als nens d’una zona anomenada Kribi, on ja existeix un hospital però no disposa d’aquesta unitat. La Fundació Privada BPA ha donat, novament, suport a aquesta iniciativa i d’aquesta manera ha finançat amb 3.500 euros l’equipament.
Joan Cejudo, de la fundació, va manifestar que cal tenir en compte la dedicació d’aquests cooperants, que donen de manera altruista el seu temps per ajudar altres persones.
Vilà, de la seva banda, va agrair la dotació econòmica de la Fundació BPA, ja que l’organització no governamental que gestiona l’hospital necessita 4.000 euros per acabar les obres. Els cooperants, a més a més, han rebut la col·laboració de la universitat i també han fet diferents activitats per recaptar diners per poder fer realitat aquesta unitat.
L’hospital d’Ebome és l’únic en un radi molt ampli i hi ha persones que per rebre atenció caminen fins i tot uns quants dies. Allà hi treballen 25 persones locals i també voluntaris, que donen suport en les tasques de cura dels malalts. Ara com ara el centre compta amb dues sales d’hospitalització. Vilà va recordar que aquest hospital es va crear el 2005.
Tal com assenyalen els responsables d’atorgar el premi, els criteris que s’han tingut en compte a l’hora d’avaluar els diferents projectes presentats han estat que tinguessin una viabilitat real, és a dir, que fossin autosostenibles un cop posats en funcionament; l’argumentació i la documentació aportada pel grup de treball i l’estructura de la proposta, que ha de seguir el model de marc lògic treballat a l’aula.
Una de les responsables d’aquest curs de cooperació, de la Universitat d’m7cwsrra, Carla Riestra, va manifestar que la formació va arrencar el 2008-2009 i que aquest 2010-2011 se n’està fent la segona edició. Ja la primera vegada es va concedir un premi a un projecte de cooperació.

logo