Dic 2022

Què he de tenir clar abans de fer un voluntariat internacional? Carles González Espino, director del área de Voluntariat

Alguna vegada t’has plantejat fer un voluntariat internacional? Quines expectatives tens? T’has parat a pensar en els motius pels quals vols fer-lo? Si el moment actual de la teva vida és l’idoni? Com t’afectarà l’experiència? Què podràs aportar? Si la teva acció arribarà a tenir un impacte positiu?

Si no t’has fet aquestes preguntes, Cooperand realitza una entrevista personal i aborda aquests temes al llarg de la formació (prèvia al voluntariat), per ajudar-te a donar-les una resposta. Tingues clar que per respondre-les només hi ha una condició: la sinceritat. Si no ets sincer/a, t’estaràs enganyant a tu mateix/a i això acabarà tenint conseqüències negatives tant per tu com per a les persones a les què vols ajudar.

El primer que has de tenir clar són les teves motivacions per fer el voluntariat. Vols ajudar? Vols aprendre? Vols millorar el teu currículum? Vols viatjar de manera econòmica? Vols formar part d’un projecte per intentar combatre situacions injustes? Vols posar en pràctica les teves habilitats i coneixements? Busques aventura? Vols allunyar-te dels teus problemes durant un temps? Les teves motivacions condicionaran el teu voluntariat del primer fins a l’últim moment.

logo