Oct 2022

Subvenció de 7.500 euros a Cooperand per l'integració social de la dona

El Govern ha aprovat l'atorgament d'una subvenció per un import de 7.500 euros a l'entitat Cooperand per un projecte d’Integració Social de la Dona a Bolívia, segons ha informat el titular de Finances, Eric Jover, aquest dimecres. Així, a través del programa Prinsomula "Proyecto de Integración Social de la Mujer en Latinoamérica" es vol crear una plataforma digital on s'oferiran xerrades, activitats i materials diversos per a l'empoderament de la dona, la prevenció de les violències de gènere i domèstiques i per a l’educació de la societat per prevenir les violències envers les dones i també els menors.

En aquest sentit, el projecte vol oferir eines educatives i de formació mitjançant una plataforma digital a la població dels 133 barris de Plan 3000, a Santa Cruz, dirigit principalment a les dones i els menors dles barris. Aquesta iniciativa neix arran de les conseqüències que va tenir la pandèmia a la zona, durant la qual els casos de violències de gènere i contra els infants van augmentar. Les fonts oficials calculen que durant l'any 2021 hi van haver 57 infanticidis i 117 feminicidis a Bolívia. 

Tot i això, durant la pandèmia l'entitat va poder seguir oferint les xerrades educatives que el Govern havia finançat el 2020 en el marc del projecte Proconca gràcies a la virtualització d'aquestes. I amb això es van adonar que eren seguides per moltes persones de fora dels dos barris on es realitzaven inicialment. 
logo