COMUNICAMOS
DESDE EL CORAZÓN

Sep 2019

El Govern signa un acord amb Carnet Jove Andorra i 3 ONG del país

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha signat aquest dimarts a la tarda un acord de col·laboració amb Carnet Jove Andorra i les ONG Aigua de Coco, Cooperand amb Llatinoamèrica i Daktari, per dur a terme una campanya conjunta. Aquesta iniciativa se centra la sensibilització dels joves sobre el voluntariat, la cooperació i l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible. L’associació Carnet Jove Andorra és qui ha impulsat aquest projecte i qui s’ocuparà de difondre la campanya.

L’acord l’han rubricat la cònsol major d’m7cwsrra la Vella, Conxita Marsol, com a presidenta de Carnet Jove Andorra, el president de Daktari, Jesús Muro, i el tresorer d’Aigua de Coco, Mateo López. La presidenta de Cooperand amb Llatinoamèrica, Carla Riestra, també signarà el document, tot i que avui no ha pogut estar present en l’acte per motius personals.

Sota el lema ‘Planeta Voluntariat’, aquesta iniciativa s’allargarà fins al desembre d’enguany i durant aquest temps els joves podran informar-se sobre les propostes de voluntariat que es poden realitzar tant a Andorra com a l’estranger en àmbits com ara la salut, els afers socials o el medi ambient.

També es publicaran altres informacions d’interès, com per exemple les implicacions de ser cooperant, el voluntariat en línia o quina relació té el voluntariat amb l’Agenda 2030. A més, amb la finalitat de donar a conèixer de primera mà la tasca i l’experiència dels voluntaris del país, s’utilitzaran les xarxes socials per difondre el testimoni de joves que actualment col·laboren amb associacions, entitats socials i ONG.

Per reforçar i donar més visibilitat a la campanya d’informació i sensibilització, el Ministeri d’Afers Exteriors i les quatre entitats col·laboradores han acordat organitzar un concurs adreçat a joves d’entre 18 i 30 anys. Els interessats hauran de presentar un projecte (escrit o audiovisual) de voluntariat o convèncer de llur voluntat i interès de participar en un voluntariat internacional. El concurs tindrà dos guanyadors i el premi serà l’import del bitllet d’avió, incloent-hi els vols d’anada i tornada a la destinació, i la manutenció i l’allotjament, si s’escau, per poder fer un voluntariat internacional amb Aigua de Coco, Cooperand amb Llatinoamèrica o Daktari.

En aquest sentit, cal destacar que el Ministeri d’Afers Exteriors ha decidit subvencionar el projecte amb un import de 3.000 euros, tal com contempla el Pla rector de la cooperació internacional per al desenvolupament sostenible 2019. L’import de la subvenció servirà per pagar els dos bitllets d’avió i la manutenció dels dos voluntaris seleccionats.

Els joves interessats a participar en el concurs hauran d’accedir al web www.carnetjove.ad/voluntariat, triar en quin dels tres projectes que es proposen hi volen participar i omplir el formulari on es sol·licita les seves dades personals, així com les seves motivacions o el projecte per a realitzar una acció de voluntariat internacional.

Els tres projectes de voluntariat internacional, als quals els joves poden optar, estan organitzats per Aigua de Coco, Cooperand amb Llatinoamèrica i Daktari; tres ONG del país amb una llarga experiència en tasques de cooperació internacional a països com Madagascar, Bolívia i Uganda, respectivament.

Les inscripcions per participar en el concurs hauran de realitzar-se entre l’11 de setembre i el 25 de novembre del 2019. A continuació, entre el 2 i el 13 de desembre d’enguany, se seleccionarà un màxim de vuit finalistes que passaran a l’entrevista personal. Finalment, el 20 de desembre del 2019 es faran públiques les dues persones seleccionades per un jurat, així com suplents en previsió de possibles renúncies.
logo