Neus Morell - 2019


Com valoro la meva experiència a Casa Main? Positivament! No podria ser de cap altra manera.

Fer un voluntariat era una idea que ja feia temps que em voltava pel cap però no trobava el moment, ja que era difícil conciliar la logística familiar (les filles petites i la mare gran) amb el meu desig. Aquest estiu 2019 finalment he pogut dur a terme el meu somni. A més he tingut la sort de poder-lo fer amb la meva neboda.

Han estat 32 dies molt intensos, 32 dies que m'han fet veure que, tot i viure en el suposat "primer món", no sabem valorar allò que tenim. Tot i que en les formacions ens havien explicat allò que trobaríem en el nostre destí el xoc ha estat, almenys per a mi, important. La meva manera de fer, de pensar, d'actuar, de tractar els problemes està clar que ja no serà la mateixa. Conviure amb la "gran família" de Casa Main ha estat una sort i m'ha fet créixer com a persona.

Al llarg d'aquests 32 dies he fet una mica de tot: ajudar a la cuina a Mami Lidia (la "super cuinera" del hogar), vigilar que les nenes fessin els seus "oficios" (escombrar, fregar, rentar la roba a mà, ...), ajudar a les petites a fer els deures, revisar, i reforçar, els continguts de ciències (sobretot els de mates) amb les grans, assistir a activitats escolars (balls tradicionals, desfilades el dia de la pàtria, ...), fer tasques de treballs manuals amb la Gina (la "mama" de totes les nenes i una persona extraordinària), sor Anahy i les nenes tot revisant les parts d'una flor, ....
En resum, han estat 32 dies molt intensos però de ben segur que seran 32 dies que no oblidaré mai! Ni tampoc oblidaré els riures amb les nenes, ni les seves abraçades, ni les paraules d'agraïment de les sores en el moment del comiat (comiat molt dur emocionalment parlant).

No sé si els hi hauré aportat alguna cosa però del que sí estic segura és que tornaré a Casa Main!


logo