Vanessa Canelas - 2018


Viatjar a Bolívia i poder fer aquest voluntariat, pot semblar una bogeria, sobretot per les nostres famílies. És un lloc que està molt lluny i que no coneixem, i per això mateix hi hem d'anar, perquè quan viatges i coneixes altres llocs veus el món d'una altra manera, això t'emplena de coneixements i et converteix en millor persona, sobretot després de fer un voluntariat, la vida ja no la veus de la mateixa manera. A mi ara em passa que quan m'aixeco sempre penso que afortunada que sóc i que poc que ho agraeixo.

Les nenes d'Hogar Casa Maín, tenien la roba justa, algunes joguines, i un passat i present molt durs, però això no les bloqueja elles segueixen lluitant, jugant i somrient. El més impactant és el xoc cultural, ja que Bolívia és completament diferent, d'ençà que surts de l'avió t'adones, els carrers, la gent, l'aire, la temperatura, la religió, ...

Però no és una cosa dolenta, és increïble, és com si estiguessin en una pel·lícula. Jo no m'ho acabava de creure, és com si per mi no fos del tot real, crec que eren massa emocions juntes, però he de dir que durant tot el mes el sentiment que més es repetia era felicitat i amor, amor per aquestes nenes que t'abrasaven, i amb només un riure el dia ja és perfecte.
Jugar amb elles i poder donar-los aquest afecte que necessiten és la cosa més increïble que he fet.

Com bé ens diuen a les formacions, per fer aquest voluntariat has d'estar mentalment molt preparat, perquè escoltes històries que les mateixes nenes t'expliquen i això et trenca el cor per dins però per fora has de ser forta perquè si plores, no podràs ajudar a aquesta nena, per mi no va ser difícil afrontar tot això, crec sobretot gràcies a les formacions que fem a m7cwsrra que ens preparen i també gràcies a les nenes perquè elles són tan fortes que simplement tu no pots no ser-ho, elles et donen la força que a tu et falta.

I si en llegir això ús plantegeu potser fer aquest voluntariat, doncs pensa-ho bé perquè és una experiència increïble i que m'encetaria repetir més vegades a la meva vida, però no és fàcil, així que preguntat perquè vull fer aquest voluntariat? Si la teva resposta és ajudar i conèixer un altre punt de vista i poder créixer com a persona o alguna cosa semblant, doncs no t'ho pensis més. Però si la teva resposta és perquè vols allunyar-te dels teus problemes o perquè vols conèixer Bolívia, no és la bona resposta, el voluntariat és per pensar en els altres abans que en tu, és per ajudar a qui més ho necessita de la manera que puguis.

I sí, potser no és el que acabes fet perquè per molt que vulguis ajudar no pots canviar res i això frustra molt, però les coses que aconsegueixes encara que petites són molt importants, com que la nena que mai s'obra t'expliqui el seu passat o que una nena que quasi mai parla ni abraça, de sobte vingui i et faci una abraçada et provoca un sentiment tan inexplicable.

I el millor de tot és que t'ho vas a Bolívia per ajudar-les i al final són elles les que t'acaben ajudant i canviant per dins.

Tornes i aquesta experiència t'ha canviat.
logo